Studentpresentasjoner
Mitt ønske er at dere forteller litt om dere selv. Fagbakgrunn, utdanning og eventuell arbeidserfaring. Interesser synes jeg også kan være med. En personlig presentasjon er selvfølgelig ditt valg, men jeg oppfordrer dere til å legge ut noe informasjon. Dere kan lenke opp lenker til personlige nettsted og det er fullt mulig å legge ut et OK bilde av dere - det hjelper godt i starten. Jeg forventer god nettikette.
Jeg foretrekker at vi bruker bare fornavn.

Gratulerer til Irmelin som ble først ut!! :) Det er mandag kveld og jeg er så takknemlig og fornøyd når dere tar utfordringen! :)

Gruppen består av:

Irmelin - skal undervise i norsk og religion. Har bachelorgrad i nordisk litteratur, og musikklærerutdanning fra HiB. Har jobbet som bibliotekar, i sportsbutikk, masse spilleoppdrag (piano - skikkelig godt betalt!), i barnehage og i barnevernet. Interesser: Musikk, friluftsliv, menighetsplanting, strategispill og god mat som kan lages hjemme. Gift med en matematiker, har en sønn som jobber med pottetrening.

Thomas

Susana - Hola! Jeg er fra México, men jeg har bodd i Norge i 11 år. Jeg skal studere fagdidaktikk i media og spansk. Jeg har en master i medievitenskap og ett år studie i spansk fra UiB. Jeg har også en Bachelor i Comunicación Social fra Universidad Autónoma de México. Jeg har jobbet i et ingeniørfirma som multimedia designer, på Statistisk sentalbyrå, og som tolk. Jeg liker å male og spille sjakk mot mannen min, spesielt for å vinne! Mannen min er ingeniør og vi har to døtre, en på 9 og en på 11.

Veruska Hei alle sammen! Litt om meg: italiener fra Torino, "adoptiv" bergenser og verdensborger av prinsipp.
Jeg har hatt en variert og nokså lang universitetsutdanning (blir aldri lei av å studere), der jeg startet i Torino i 1996 med antikk- og middelalderlitteratur og glottologi, reiste videre til Roma og fullførte bachelor i skandinaviske språk og litteratur, studerte ett år i Freiburg i Tyskland for så å lande i Bergen, år 2000. Her har jeg tatt en bachelor til i kultur og samfunnsvitenskap, med spesialisering i norsk som andre språk og så en master i fremmedspråkdidaktikk. Fagkombinasjonen min på PPU er da italiensk og norsk som andrespråk.
Jeg har alltid jobbet ved siden av studiene, både som lærer, guide og på turistinformasjonen i Bergen. Der finner dere meg om sommeren=D
Jeg er en idealist og et lidenskapelig menneske, er veldig interessert i filosofi, og spesielt orientalsk filosofi (er buddhist). Elsker å synge og er med i Bergen Oratoriekoret/ Domkantoriet. Er data interessert (samboeren er dataingeniør, da har man liksom ikke noe valg=)) og har i det siste kastet meg ut i et nytt prosjekt som jeg driver med på fritiden, nemlig en nettbutikk som selger te=).

Frank laget en underside for å vise at det lar seg gjøre.

Julie føler seg litt enkel som blir stående rett under Frank med egen side, men tar det hele med godt humør. Jeg er fra Gran på Hadeland og har nå bodd i Bergen i 6 år. Begynte studier i fransk og tok Bachelor på utveksling i Nice. Har siden fullført Master i engelsk ( modern Chicano litterature). Har litt tidligere erfaring som vikar på ungdomsskoler, men ikke noe nevneverdig.Nå jobber jeg som servitør ved siden av studiene og ellers er det vel som de fleste andre:mye musikk, film, litteratur. Synes livet er herlig! (Også er jeg veldig spent på dette året.)

Geir - Jeg skal studere fagdidaktikk i historie og religion. Har permisjon fra jobb på barneskole der jeg arbeider med barn med særskilte behov. Tar PPU for å videreutdanne meg. Har tidligere studert (i tilleg til en bachelor oppgave i historie og en i religionsvitenskap), litt filosofi, pedagogikk (spesialpedagogikk og familiepedagogikk), Midtøsten studier og interkulturell kommunikasjon.

Hild er en blid bergenserinne som er veldig fornøyd med å være tilbake på skolebenken etter noen år i arbeidslivet. Jeg har jobbet som prosjektleder i en internasjonal språkbedrift, men da vi plutselig ble rammet av finanskrisen fikk jeg "endelig" det sparket bak jeg trengte for å ta fatt på veien mot lektoryrket. Jeg har et hovedfag i engelsk, og i graden min inngår også medievitenskap og kunsthistorie. Deler av studiet tok jeg som utvekslingsstudent ved University of York i England og University of Oregon i USA. Jeg bor i et gammelt bergenshus på Nordnes sammen med samboer og vår datter på 3 år. Hun har arvet sin mors glødende forkjærlighet for Bruce Springsteen, og mor og datter opplevde et stort høydepunkt tidligere i sommer da hun fikk overrekke Vår Helt en blomsterbukett fra mormors hage, i tillegg til å hjelpe litt til med koringen under konserten på Koengen.;-) Her er et fotoalbum fra den minneverdige opplevelsen, samt et YouTube klipp. Ellers er jeg glad i å trene, og kan ofte observeres løpende rundt i byfjellene med en golden retriever på slep.

Øystein K. Jeg er en stolt bergenser som etter noen år i arbeidslivet som kunderådgiver/kursleder i firmaet AAK gleder meg stort over å være tilbake på skolebenken. Jeg har hele utdanningen min fra Universitetet i Bergen, hvor jeg har master i medievitenskap og i tillegg engelsk og litteraturvitenskap. Jeg begynte med engelsk, som føltes som et naturlig valg ettersom jeg gikk videregående skole på en internasjonal - engelskspråklig - skole i Budapest. Ellers kan jeg også nevne at jeg har drevet masse med ungdomsarbeid, og jobbet som ungdomsarbeider. Jeg er også veldig glad i å være på tur i fjellet, har drevet litt med klatring, og jobbet noen år som brefører og instruktør. Jeg bor på Minde sammen med min kone og herlige datter på syv måneder.

Øystein L.
Veronica
En ekte loddefjording ( i Bergen Vest for de som ikke er så lokal kjent). Jeg skal ta fagdiadaktikk i Historie og religionsvitenskap. Jeg har tatt master i historie hvor jeg fordypet meg i Norsk politikk overfor romfolket. Jeg jobber om sommeren som guide ved bymuseet i Bergen, er ofte og finne på Damsgård Hovedgård, Gamlehaugen og Alvøen hovedbygning. Gleder meg selvfølgelig til å dra med meg framtidige elever til disse fantastiske kulturskattene. Har en datter på 6 år som gleder seg veldig til å begynne på skolen, og som selvfølgelig er hjernevasket til å elske historie. Eller har jeg en kurdisk kjæreste som febrilsk prøver å lære meg kurdisk, uten at det har fått de store resultater, så det blir nok et lite hobby prosjekt utover høsten.

Andreas prøver litt wiki funksjoner for første gang (takk til Frank for inspirasjon).

Eirik - Strilagut frå Knarvik i nordhordland. Har ein mastergrad i historie, der eg kombinerte med engelsk slik at eg kan ta didaktikkbiten i desse to faga. Mor mi er lærar, så yrket ligg sikkert i blodet mitt, men eg har sjølv inga erfaring frå den andre sida av kateteret. Ikkje var læraryrket noko eg forestilte meg som fremtida mi då eg var yngre heller, men eg trur no at det kan vera noko eg kan trivast i. Ved sidan av studiene mine har eg den glamorøse jobben som drosjesjåfør, og har tidlegare vore frilansjournalist for lokalavisa på heimstaden. Har stor interesse for fotball og spelar til dagleg for klubben Bjørn West, som spelar heimekampane sine på Brekke i Gulen kommune. For dei som ikkje veit kvar det er kan eg fortelja at det er i Sogn og Fjordane. Min interesse for fotballen er altså så stor at eg reisar inn i eit nytt fylke for å spela på laget mitt ^-^ Ellers er eg ein filmentusiast, så du kjem sikkert til å sjå meg med eit filmblad i pausane på forelesingar. Ikkje at eg er usosial, eg berre likar å lese...

Ann-Magritt - er fra Vællers! Jeg har et år med historie, og blir forhåpentligvis ferdig med min masteroppgave i Spansk språk og Latin-Amerika-studier så fort som mulig. Av relevant arbeidserfaring har jeg ledet tre små kurs på Folkeuniversitetet, der jeg har undervist i norsk for innvandrere. Ellers har jeg nok jobbet mest på campingplassen på Beitostølen! Fjellklatring er det grommeste jeg vet, men alt annet sprell i skog og mark eller mer tradisjonelle sosiale happenings er også helmax. Livsmotto: Man blir aldri for gammel til å leike! Tjoho:D

Espen

Anita - kjem frå -og bur i- den nydelege bygda Voss!:D dvs. pendling til og frå Bergen kvar dag! Eg skal studere fagdidaktikk i norsk og engelsk, har bachelorgrad i engelsk og årsstudium i nordisk. Har og gått eitt år på master i engelsk, manglar berre oppgåva, og satsar på at den kjem når tida er moden..=D Har ingen som helst erfaring frå undervisning, så dette blir spennande! Liker ellers veldig godt å lese bøker, men og å komme meg ut og gå i fjellet. Sambuar med ein ihuga fiskar, så blir eindel av det og (for ikkje å snakka om fotball..) Veit ikkje heilt kva eg har av forventningar til semesteret, men fekk i alle fall ei positiv oppleving første seminaret!:D

Sebastian - opprinnelig Laxevaags-gutt, bosatt i Fyllingsdalen (som siden 1972 er en del av Bergen) (litt historie og geografi...)
Cand.mag. med fagkretsen sos.øk, sosiologi og psykologi, med organis.-og arb.-psykologi som støttefag. Mine fagdidaktiske emner er samf. vitenskap og psykologi. Har ambisjoner om å ta mastergrad i sosiologi på sikt. Jobber ved siden av studier som seniorkonsulent innen salg/ eiendomsforvaltning. Samboer, og pappa til tre gutter på 14, 8 og 7 år - så her i huset er det sjelden stille.... Er forøvrig også lagleder for de to minste sønnene mine. Dette er en hobby jeg dyrker lidenskapelig, og håper å kunne knytte sammen med en pedagogisk utdanning. Naturlig nok er fotball en stor interesse, og mine favorittklubber er SK Brann og Liverpool FC. Ellers er jeg musikalsk opptatt (om ikke anlagt). Mine favoritter er Iron Maiden, Pink Floyd, Deep Purple og Jimi Hendrix. Er etterhvert blitt nokså flink (?) på å lage
god (?) rødvin, samt nyte denne... Av andre hobbyer og interesser, nevner jeg avslutningsvis historie, og turer i fjell, skog og mark.

Bernhard - kommer fra en lærerfamilie som har mast og mast, så nå har jeg lagt meg flat for presset...
Skal ha fransk og filosofi i tillegg til ped, men har et hovedfag i sosialantropologi og føler kanskje det hadde vært noen hakk lurere en fransk ja. Jeg har undervist litt tidligere, blant annet på Haukeland på barne og ungdomspsyk, og så har jeg holdt kurs i windsurfing. Har aldri hatt klasseromsundervisning og gruer meg i grunnen litt til det. Jeg liker alt mulig så jeg skriver ingen liste over hobbytresser her.